XS Deluxe

De Amsterdamse Houthaven

De Houthaven in Amsterdam: Een plek met karakter, een rijke geschiedenis, cultuur en een bruisende toekomst. De Houthaven werd gegraven in 1876, gelijk met de aanleg van het Noordzeekanaal, voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerst gegraven haven van Amsterdam. Toen het vervoer van hout steeds meer over de weg plaatsvond, werden de insteekhavens in 1945 gedempt. De Houthaven ondergaat momenteel een enorme metamorfose: De gedempte havens worden weer uitgegraven en er worden kunstmatige eilanden aangelegd. Hierop wordt een nieuw woon- en werkgebied gebouwd, een nieuwe stadswijk aan het IJ. De eerste projecten worden inmiddels gerealiseerd.

Nabij de Archangelweg / Haparandaweg werkt SYNCHROON in samenwerking met Shift Architecture + Urbanism momenteel aan de ontwikkeling van het zogenaamde “Cluster II” waar het XS Deluxe-concept zal worden toegepast. In totaal worden circa 235 micro-appartementen, parkeerplaatsen en een aantal commerciële-/bedrijfsruimten worden gerealiseerd. De woningen zullen worden uiteindelijk als huurwoning in de markt worden aangeboden.

Locatie & Bereikbaarheid

De Houthaven ligt in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam Oud-West. De Spaarndammerstraat is het hart van de buurt. Hier vind je veel leuke horeca en handige winkels. Nu ligt er nog een drukke weg tussen de Spaarndammerbuurt en de Houthaven. Vanaf juni 2017 gaat al het doorgaande verkeer via de Spaarndammertunnel. De bouw is op dit moment in volle gang. Bovenop de tunnel wordt het Spaarndammerpark aangelegd.

AUTO | De Houthaven ligt op 2,5 kilometer van de ringweg A10. Parkeren kan in de privé parkeergarage voor de bewoners.

PONT | De Houthaven is goed bereikbaar met twee veerdiensten uit Amsterdam-Noord: het Houthavenveer naar de NDSM-werf en het veer naar de Distelweg. De veerponten vertrekken elke 20 minuten.

FIETS | De fiets is in Amsterdam het beste en snelste vervoermiddel. Vanuit de Houthaven ben je binnen 10 minuten bij het Centraal Station en in hartje centrum.

OV | De Spaarndammerdijk heeft een bushalte waar meerdere buslijnen stoppen. Zo heb je directe verbinding met het Centraal station, station Sloterdijk en de Indische buurt (Amsterdam Oost).

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van XS Deluxe. Deze aanmelding is gericht op het ontvangen van het laatste nieuws, niet op een inschrijving.

Ik wil op de hoogte blijven

Zoekvenster sluiten